Ръководството на Ботев излезе с официална позиция, в която призовава председателя

...
Ръководството на Ботев излезе с официална позиция, в която призовава председателя
Коментари Харесай

Ботев също скочи на шефа на съдиите, поиска оставката му

Ръководството на Ботев излезе с публична позиция, в която призовава ръководителя на съдийската комисия към БФС Петър Петров да освободи заемания от него пост. Припомняме, че единствено преди няколко дни от ЦСКА също желаеха оставката на шефа на съдийската комисия. 

Eто я и позицията на ПФК Ботев Пловдив (без редакторска намеса): 

Ръководството на ПФК " Ботев " приканва ръководителя на съдийската комисия към БФС Петър Петров да освободи заемания от него пост.

Верни на наложената в нашия Клуб процедура, ще се въздържим от коментар на съдийството на Стефан Апостолов в дуела против Берое. Оставяме оценката за неговите отсъждания на способените органи във футболната централа, както и на всички фенове, следили срещата от 18-ия кръг на Първа лига.

Мотивите да желаяме оставката на Петър Петров са два съществени:

Първият от тях е безспорният факт за отстъплението, което бележи българското съдийство. В съвсем всеки кръг ставаме очевидци на груби неточности на арбитрите, които въздействат директно на резултатите и класирането в шампионата. Считаме, че са налице порочни практики в българското съдийство и основната отговорност за това, в качеството си на ръководител на съдийската комисия, носи Петър Петров.  

Всеизвестно е, че белег за добре свършена работа от реферите са случаите, когато те остават незабележими на терена. В българския футбол, под управлението на господин Петров, съдийството освен не остава неусетно, а от дълго време се е трансформирало във водеща тематика, измествайки спортно-техническия аспект на играта.

Втората причина да призовем за смяна във върха на съдийството е общественото и подмолно държание на Петър Петров, което надалеч не дава отговор на висотата на заемания от него пост.

Поради гореизложеното, считаме че актуалният ръководител на съдийската комисия няма качествата да управлява българското съдийство и желаеме неговата оставка.

Призоваваме Петър Петров да постъпи като мъж и да даде късмет на кадърните, можещите и имащи храброст да застанат на неговото място, с цел да изкоренят това порочно съдийство.

Съвет на шефовете на ПФК " Ботев " АД

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР